Navigácia

  • Vianočná jedlička

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočná jedlička.

  • Vianočná jedlička

    Vianočná jedlička

    Dňa 15.decembra 2023 sa na škole uskutočnilo posedenie pri vianočnom stromčeku. Program uvádzal p.uč. J.Kačkoš a za program žiakov boli zodpovední triedni učitelia. V úvode sa predstavili žiaci variantu B s tamcom Zima, zima je všade. Potom spoločným programom prispeli žiaci 1.stupňa variantu A pásmom piesní, kolied a tancom o príchode 3 kráľov. Druhú časť programu otvorili žiačky 7.ročníka mikulášskym tancom. Potom nasledovali koledy od žiakov 5.ročníka. Žiaci 6.ročníka zaželali Zdravie, šťastie, pokoj svätý. Ȏsmaci sa pripojili k zboru a spievali vianočné piesne spolu. Na záver programu zatancovali žiaci 9.ročníka vianočný tanec.

  • Mikuláš na škole

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Mikuláš na škole.

  • Mikuláš na škole

    Mikuláš na škole

    Tak ako býva zvykom, aj tento rok nás navštívil Mikuláš so svojimi pomocníkmi. Všetci žiaci privítali Mikuláša, anjela a čerta v telocvični školy pesničkami a koledami. Najviac sa mu páčila pieseň Mikulášku, dobrý strýčku.... a preto bol Mikuláš štedrý ku každému. 

    V galérii nájdete aj foto ako sme sa tešili na príchod Mikuláša.

  • Tvorím, tvoríš, tvoríme

    Tvorím, tvoríš, tvoríme

    V utorok 28.novembra sa konala pre ročníky 5.-9. akcia s názvom  „Tvorím, tvoríš, tvoríme“. Bola zameraná na predvianočný čas - Advent.

     V úvode p.uč.T.Giraltošová prezentovala význam adventu a adventného venca Advent je prípravné obdobie pred Vianocami. Farbou tohto obdobia je fialová, ďalej zelená, ktorá je symbolom života a červená, ktorá charakterizuje krv. V týchto farbách žiaci po prezentácii tvorili adventné papierové 3D vence aj za pomoci p.uč.D.Bačovej Berešovej. Predvianočnú atmosféru dopĺňala aj vianočná hudba. Výsledné tvorivé práce zdobia triedy jednotlivých ročníkov. Zúčastnení žiaci boli za šikovnosť  odmenení sladkosťou.

  • Tvorím, tvoríš, tvoríme

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Tvorím, tvoríš, tvoríme.

  • Kvíz o Slovensku

    Kvíz o Slovensku

    Dňa 27.11.2023 si žiaci 7.,8. a 9.ročníka vyskúšali svoje vedomosti o krajine, kde žijú- Slovensku, na akcii Slovensko-kvíz, ktorý pre nich pripravil p.uč. S.Novák. Žiaci sa v prvej časti oboznámili so zaujímavosťami našej krajiny a taktiež si zopakovali známe fakty či už z vlastivedy, histórie, geografie, občianskej náuky alebo iných okrajových predmetov. Spoločne si predstavili najdlhšie rieky, najvyššie vrchy či najkrajšie mestá. V druhej časti žiaci odpovedali na otázky o Slovensku prostredníctvom kvízu. Pracovali v zmiešaných skupinách, v ktorých boli žiaci rôznych ročníkov. Svojimi vedomosťami ukázali, že im nie je ľahostajná krajina, v ktorej žijú a majú o nej veľa vedomostí.

  • Projekt s Nadač.fondom Kaufland a Centrom pre filantropiu

    Projekt s Nadač.fondom Kaufland a Centrom pre filantropiu

    Projekt s Nadačným fondom Kaufland bol zameraný na ochranu životného prostredia a využitie potenciálu školského pozemku na pracovnom vyučovaní, ktoré sme zmenili na:
    • zážitkové učenie žiakov, kde inovatívnym spôsobom priblížime žiakom proces života rastlín vo vonkajšom prostredí
    • samostatnosť žiakov pri starostlivosti a pestovaní vlastnej zeleniny vo vyvýšených záhonoch a ich následnom zbere, spracovaní a konzumácii v školskej kuchynke
    • uprednostnenie zdravej racionálnej stravy pred prejedaním sa nezdravými jedlami

    Súčasťou novej oddychovo – náučnej zóny s lavičkou je bylinková špirála ohraničená guľatinou a budú tam bylinky ako šalvia, tymián, levanduľa, mäta, medovka. Vedľa nej sme osadili  záhradnú lavičku pre oddych žiakov.
    Vo vstupnom priestore sme vytvorili kvetinový záhon s trvalkami. Tento nevyužitý priestor átria poslúži žiakom na environmentálne vzdelávanie, rozvoj pohybových aktivít, zdravý životný štýl i pestovateľské práce – zážitkové učenie.

    Všetky aktivity prispeli k revitalizácii školského pozemku- átria, zapojení boli  žiaci 2.stupňa 5.,8. a 9.ročníka, ktorí získali praktické zručnosti v oblasti pestovateľských prác a získali vedomosti ako sa zážitkovo vzdelávať aj mimo školských lavíc pod vedením p.uč.T.Giraltošovej a p.uč.J.Kačkoša.

    Okolie reagovalo na našu prácu veľmi pozitívne. Zamestnanci školy aj samotní žiaci sa tešili z výslednej práce a zo zútulnenia átria, ktoré nebolo využívané,  na oázu pokoja a netradičné metódy vyučovania.

    Najviac sme hrdí na bylinkovú špirálu, kde žiaci samotní pomáhali pri jej tvorbe, navážaní substrátu a sadení medovky, levandule, mäty, tymiánu, bazalky, rozmarínu. Doposiaľ tieto bylinky žiaci nepoznali vôbec. Čuchom spoznávali vône jednotlivých byliniek, trhali a sušili v triede. Neskôr sme z nich varili čaj a niektoré použili aj pri príprave jedál v rámci prác v domácnosti. Pomocou interaktívnych cvičení, ktoré vytvorila p.uč. Š.Hotovčinová, si žiaci upevnili vedomosti o stavbe a živote rastlín.

    Projekt už rozširujeme o výstavbu senzorického chodníka, ktorý bude súčasťou oázy.

  • Spolupracujúce triedy

    Spolupracujúce triedy

    V živote školákov sa vždy nájde množstvo prekážok a problémov. Bez pochýb je jedným zo závažných problémov šikana. Prvým a najdôležitejším aspektom je prevencia. Preventívne hry pomáhajú zlepšiť atmosféru a celkovú klímu v triede. Aktivitami a hrami sme sa snažili dosiahnuť, aby bola škola pre deti bezpečným miestom, kde chodia s radosťou. A chceme vidieť len deti s úsmevom. Práve na tom sme sa podieľali so žiakmi ročníkov 1.-4., a to 10.11.2023 pod vedením pani učiteľky Hrehovej.

  • Európsky týždeň športu

    Európsky týždeň športu

    Až 40 krajín Európy oslavuje Európsky týždeň športu, a to v posledný septembrový týždeň. Aj ročníky 1.-4. ŠZŠI sa zapojili dňa 26.9.2023 a zorganizovali pod vedením pani učiteľky Hrehovej zábavné pohybové aktivity. Hry s padákom, netradičné hry s kruhmi, zaujímavá vybíjaná v kruhu, „chytanie rýb“ a iné „BeActive“ boli hlavnou témou.

  • Záhon, ktorý nás učí- dotácia mesta Michalovce

    Záhon, ktorý nás učí- dotácia mesta Michalovce

    Projekt „ Záhon, ktorý nás učí“ bol realizovaný z dotácií mesta Michalovce v hodnote 100.-€ pod vedením p.uč. T.Giraltošovej. Projekt bolrealizovaný začiatkom septembra a  zameraný na aktivity, ktoré prispeli k revitalizácii školského pozemku - átria .

    V pracovnom vyučovaní získali žiaci základné vedomosti o materiáloch, nástrojoch a o pracovných postupoch, vytváral sa u žiakov kladný vzťah k práci, na základnú prípravu pre budúce povolanie, ale aj pre potrebu praktického života v rodine a spoločnosti.  Prostredníctvom rôznych aktivít sme rozvíjali pracovné zručnosti ako je hrabanie lístia, starostlivosť o rastliny, trhanie buriny, polievanie rastlín, kopanie zeminy, sadenie a starostlivosť o zeleninové záhony. Vo vstupnom priestore sme vytvorili kvetinový záhon s trvalkami. Tento nevyužitý priestor poslúži žiakom na enviromentálne vzdelávanie, zdravý životný štýl i pestovateľské práce. Do projektu sa zapojili žiaci 5.,8. a 9.ročníka. Pripravovali priestor na stavbu záhonu, navážali hlinu, strihali textílie, sadili kvety, ošetrovali kry a stromy, polievali záhon. Keďže realizácia začala až po letných prázdninách, pestovanie zeleniny sa odkladá až na jar a teraz sadili kvety – trvalky, cibuľoviny. Ďakujeme nášmu mestu ya finiančný príspevok. 

  • Medzinárodný deň čokolády

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzinárodný deň čokolády.

    Každý rok 13. Septembra milovníci čokolády oslavujú jednu z najpopulárnejších sladkostí – čokoládu. Tento deň si osladili aj žiaci I.B, II.C a III.C triedy v podobe sladkej ochutnávky, ako aj rôznych veselých aktivít.

  • MDD I.stupeň

    Najobľúbenejším dátumom na svete je 1. jún - Medzinárodný deň detí. Ako sme si ho spoločne užili?
    Jednoducho športovými hrami, súťažami pri blízkom jazierku Baňa. Súťaže so skladaním loptičiek,
    navliekanie cestovín (rolky toaletného papiera) na špagát (švihadlo), prenášanie koláčikov (kociek) na
    tanieriky, spoločenské hry „Na mačku a myš, Ihla-nitka-uzlík“ – tieto všetky nápady pani učiteľky
    Hrehovej urobili z akcie krásny rozprávkový zážitok pre našich žiačikov.
    „Milé deti, ...nech na Vašej tvári, iba úsmev žiari
    A v srdiečku šťastie, každým dňom nech rastie“.
    Prajú Vám všetci učitelia ŠZŠI.

  • Školský športový deň

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský športový deň.

    Dňa 23.mája 2023 si žiaci druhého stupňa našej špeciálnej školy zmerali svoje sily v 5 športových disciplínach. Súťažili v skoku z miesta, hode loptičkou, hode medicimbalom, behu na 20 m a v kondičných cvičeniach - drepoch a zhyboch. Milým prekvapením bola chuť žiakov súťažiť, nakoľko do aktivít sa zapojili všetci (cvičiaci) žiaci školy. Najlepší žiaci boli odmenení diplomom a nanukom.

  • Ponožkový deň

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Ponožkový deň.

     21. marec - Svetový deň Downovho syndrómu. Svoje sympatie a podporu ľuďom s DS môžeme vyjadriť aj obutím ponožiek rôznej farby či veľkosti. Triedy I.B, II.C a III.C si tento deň pripravili akciu  s názvom Ponožkový deň. Spoločne si obliekli ponožky rôznej farby. Kreslili,  lepili rôzne pracovné  listy a zrealizovali rôzne aktivity. 

  • Karneval v C variante

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval v C variante.

    Žiaci II.C a III.C si 7.2.2023 vytvorili takéto krásne karnevalové masky.

  • Karneval

    Karneval

    Fašiangy sú súčasťou slovenskej tradície. Fašiangové obdobie začína od Troch kráľov a trvá až do Popolcovej stredy. Je to čas, keď sa všetci zabávajú, veselia a hodujú.

    Aj žiaci 1.stupňa sa zabávali dňa 16.februára 2023. Aj tento rok sa deti  aktívne podieľali na jeho príprave a spoločne s pani učiteľkami zhotovili fašiangové dekorácie. S veselou náladou sa zapájali do súťaží, ktoré pripravila p.uč. Veronika Štefaniková. Žiaci vystrihovali a lepili karnevalové postavičky v maskách. Šašo je neodmysliteľnou súčasťou každého karnevalu a ten nesmel chýbať ani tu. Z rozstrihaných častí ho žiaci lepili a skladali do celku na pripravené výkresy.

    Nechýbali ani pohybové hry v hádzaní kruhov na terč či loptičiek do kruhov. Najúspešnejší žiaci boli odmenení sladkou odmenou.

    Po výbornej tanečnej a súťažnej zábave sa vyhodnotili najkrajšie masky karnevalu od prvého po tretie miesto. V pripravených balíčkoch čakali žiakov hodnotné ceny, hračky, sladkosti a ovocie.

    Všetci sa skvelo bavili a tešia sa aj na budúci rok.

  • Návšteva divadielka v našej škole

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva divadielka v našej škole.

    26.1.2023 nás navštívilo bábkové divadlo a zahralo nám rozprávku Danka a Janka. Do divadelnej hry boli vtiahnutí aj naši žiaci a to nielen počúvaním, ale aj zatancovaním si a zahraním určitých rol.

  • Predbehni ma!

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Predbehni ma!.

    Súťaž žiakov 5. - 9. ročníka.

    Žiaci 5. - 9. ročníka si zmerali svoje sily v rôznych nielen športových disciplínach. Išlo nielen o ich obratnosť, ale aj o ich vedomosti. Súťaž pripravila p.uč. Fundáková.

  • Vianočné zdobenie koláčikov

    Do fotogalérie bol pridaný nový album Vianočné zdobenie koláčikov.

    V krásny deň s čarovným dátumom 12.12.2022 sme si vyskúšali na prvom stupni vianočne ozdobiť koláčiky. Musíme uznať, že každý žiačik prekypoval talentom v tomto zdobení. Ešte viac sme talentom nešetrili pri ich jedení. Ingrediencie ako džem a práškový cukor boli patrične využité na koláčikoch i na stoloch, aj na tvárach všetkých zúčastnených, vrátane učiteľov. Túto vianočnú akciu pre nás pripravila pani učiteľka Kandráčová.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Spojená škola internátna
    Školská 10
  • 056/6421591

Fotogaléria